IKB

IKB

Im Köblizer Bergland ‘reloaded’

Uitgekomen begin 2021 was ‘Im Koblitzer Bergland’ de finale versie van wat ooit begon als Altenburg-Wildau. Een fictieve wereld, grofweg eind 20e eeuw, ergens in het midden van Duitsland.
Een wereld vol met nostalgie naar al het oude. Oude stations, verdwenen spoorlijntjes, kerken, in elke scene is gedacht aan het verhaal, zodat je bijna vergeet dat het fictief is.
Sommige hardcore simmers zullen het niks vinden, die zien liever strakke sporenplannen, complexe stations en de wereld die ze kennen. Niks mis mee, maar dit is gewoon andere koek, meer voor de liefhebbers van scenery, een beetje als de modelbouwers. Het is als een virtuele modelbaan, maar dan een stukje groter. Dat betekent niet dat er geen aandacht is besteed aan realisme, integendeel. Bovenleiding, signalen, sporenplan, overwegen, het klopt gewoon.

Geniet van de interactieve rondleiding door deze wondere wereld.

Nostalgie en verval..

Een belangrijk onderdeel in IKB is de geschiedenis. In elke scene zijn overblijfselen te vinden van het spoorse verleden. Duitsland heeft net zoals zoveel Europese landen een enorm netwerk van spoorlijnen gekend. Vele lokaalspoorlijnen (nebenbahnen), aansluitingen en stations. Veel daarvan is verdwenen, en de restanten zijn overal in IKB terug te vinden. Een vergelijk met Altenburg – Wildau is daarin ook leuk, de tijd gaat verder. Meer dan alleen een route, is IKB ook een verhaal…