BLS

BLS

De nieuwe route (voorjaar 2022) heet ‘Im Brennitzer Linienstern’. Het verhaal speelt zich af in het glooiende Duitse landschap (NRW) rondom de stad Brennitz. Deze fictieve stad is verbonden met tal van spoorlijnen, die allen te berijden zijn. Zo is er de RB12, een regionaallijn die van Klosterheim voert naar Brennitz met onderweg pittoreske stations, dorpen en fabrieksaansluitingen.
Maar de route kent ook een S-bahn met vele haltes van Brenntiz Nord naar Kortensheim, en dat laatstegenoemde station is ook te bereiken via de Hauptbahnstrecke. Als 4e lijn is er een Hogesnelheidslijn (SFS) van Brennitz naar Augustinustal. Op sommige plaatsen delen de lijnen hetzelfde baanlichaam, om verder weer hun eigen baan te volgen. Zo kun je vanuit je standplaats alle kanten op!

Nostalgie en historie

Net als in ‘Im Köblitzer Bergland’ kent BLS weer veel scenes vol nostalgie en geschiedenis. Als extraatje is er een ‘Draisinenbahn’ te vinden. Je kunt natuurlijk een trein op deze spoorlijn zetten, maar ze is bedoeld voor Railfietsen. De overwegen onderweg zijn er op ingesteld… Onderweg volop natuur door de bossen en zelfs in de tunnels, het water sijpelt er van de muren.
De hogesnelheidslijn is nieuw, en heeft onderweg een aantal oude spoorlijnen bruut doorsneden. De restanten zijn er nog.
Alle stations kennen zo hun eigen geschiedenis, en die is terug te vinden, als men goed kijkt.