BLS

BLS

De spoorlijnen eindigen allen in Brennitz Hbf, een groot kopstation, waar het bruist van het leven. Met een ICE, of S-bahn, regionalbahn of anders, alles is mogelijk. Goederentreinen komen samen in het net buiten de stad gelegen ‘Siegersland’. Ook die plaats is te bereiken, en ook deze lijn sluit aan op het netwerk.

In de stad Brennitz rijden ook trams ,als road-traffic. Je hoeft ze dus niet als treinen in te plannen, ze rijden vanzelf.
Op sommige plekken stoppen ze zelfs.
Ook bussen rijden soms op een eigen baan. Zo proberen we ervaring zo levendig mogelijk te maken. De eenvoudige ‘mensen’ zorgen voor extra leven zonder de engine zwaar te belasten.

Overwegen

Ook in BLS is veel aandacht besteed aan de overwegen. Alle overwegen zijn op maat gemaakt, en functioneren zoveel mogelijk naar de realiteit. De inschakelpunten activeren een overweg, maar keert de trein, of passeert de trein het inschakelpunt niet, dan sluit de overweg niet. Veel overwegen zijn ook met de hand te sluiten (soms alleen als er een trein in aantocht is), andere overwegen zijn weer tijdelijk uit te schakelen, handig bij het rangeren. Vele variaties, die per scenarioscript zijn aan te sturen, of zelfs in storing zijn te zetten. Is een overweg in storing, dan is het ‘Überwachungssignal‘ onveilig en is PZB actief. Opletten dus, overwegen zijn niet te vertrouwen zoals in alle andere routes!